یکی از روشهای درمان خانگیِ عفونت گوش، استفاده از عسل طبیعی است. بسیاری از مردم در طول زندگیشان، درد و التهاب گوش را تجربه کردهاند. باکتریها و ویروسها از دلایل اصلی عفونت گوش هستند. گاهی این عفونت گسترده میشود و به گوش میانی هم میرسد. عسل با خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی قویِ خود به بهبود عفونت گوش کمک میکند. در مواردی، برای تقویت خواص درمانی عسل، روغن زیتون هم به آن اضافه میکنند. رفع عفونت گوش با عسل، یکی از درمانهای شناخته شده در طب سنتی است. در این مقاله به درمان خانگی عفونت گوش با عسل و عوارض ریختن عسل در گوش میپردازیم.
روغن زیتون و عسل برای گوش
در درمانهای خانگی، زیتون و عسل هر کدام به تنهایی برای رفع عفونت گوش به کار میروند. زیتون هم مانند عسل، خاصیت ضدمیکروبی دارد و درد ناشی از عفونت گوش را تسکین میدهد. ترکیب روغن زیتون و عسل: از ترکیب عسل و روغن زیتون، ضمادی به دست میآید که برای تسکین دردهای ناشی از عفونت گوش از آن استفاده میکنند. علاوه بر آن، گاهی بر حسب اتفاق، ممکن است جسمی خارجی، گوش را ملتهب یا زخمی کند. ترکیب عسل و روغن زیتون برای التیام بخشیدن به این نوع زخمها نیز مفید است. برای درست کردن این ترکیب، باید مقداری عسل طبیعی در ظرف کوچکی ریخته و سپس چند قطره روغن زیتون به آن اضافه کرد. سپس با کمک قطرهچکان، این ترکیب را داخل گوش ریخت.
استفاده از روغن زیتون و عسل در کنار هم: برای درمان برخی از دردهای گوش، از روغن زیتون و عسل به شکلی جداگانه اما در کنار هم استفاده میشود. بدین صورت که ابتدا چند قطره روغن زیتون داخل گوش میریزند تا گوش تمیز شود. سپس چند قطره عسل طبیعی داخل گوش میچکانند تا درد آن را کاهش دهد. قطرههای سهگانه در طب سنتی: در طب سنتی برای درمان عفونت گوش از شیوهای به نام سه قطره کمک میگیرند. در این شیوه از قطرههای سهگانه استفاده میشود که شامل، سرکه، عسل و روغن زیتون است. شیوهی درمان هم به این ترتیب است: هفت شب پشت سر هم، دو قطره روغن زیتون، پنج شبِ متوالی دو قطره عسل و در آخر، سه شبِ پیدرپی، دو قطره سرکهی طبیعی را داخل گوش میریزند.
درمان خانگی عفونت گوش با عسل
در طب سنتی اعتقاد بر این است که ریختن دو تا سه قطره عسل طبیعی در گوش، عفونت آن را از بین میبرد. علت این اعتقاد هم این است که عسل خام، خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد. بنابراین میتواند بسیاری از باکتریها و ویروسهای گوش را درمان کند و به رفع عفونت ناشی از آن کمک کند. علاوه بر این، در طب سنتی باور بر این است که چکاندن عسل در گوش، میتواند شنوایی را هم تقویت کند. در شیوهی درمان خانگیِ عفونت گوش، باید ابتدا دو سه قطره عسل در گوش ریخت و گوش را به سمت بالا نگه داشت، پس از ده دقیقه، عسل به داخل گوش نفوذ کرده و با دربرگرفتن عروق و اعضای داخلی گوش، آن را تمیز و ضدعفونی میکند. بعد از این مرحله، باید به مدت ده دقیقه گوش را رو به پایین نگه داشت تا عسل که با جرمهای آلودهی گوش آمیخته شده است، آرام آرام از گوش خارج شود.
عوارض ریختن عسل در گوش
گوش عضو بسیار پیچیده و البته فوقالعاده حساسی است که نیاز به مراقبت ویژه دارد. برای درمان مشکلات گوش به خصوص بیماریها و عفونتهای جدی، اولین قدم، مراجعه به پزشک متخصص است. در این مواقع، هیچگاه نباید شیوههای درمانیِ خودسرانه بکار برد که احتمال صدمه زدن به گوش، در آنها وجود دارد. ریختن عسل در گوش، ممکن است منجر به صدمات جبرانناپذیری شود. برخی از مضرات و صدمات حاصل از ریختن عسل در گوش عبارتند از: امکان تشدید عفونت گوش: علیرغم خاصیت ضدباکتریایی عسل، ممکن است گاهی، برخی باکتریها به شکلی زنده و فعال در آن باقی بمانند. این باکتریهای زنده، نه تنها عفونت گوش را درمان نمیکنند بلکه ممکن است سبب تشدید آن هم بشوند. ایجاد حساسیت: برخی افراد ممکن است به عسل حساسیت داشته باشند. ریختن عسل طبیعی در گوش شاید باعث بروز مشکلات و واکنشهای حساسیتی شود.
سخن پایانیاستفاده از عسل طبیعی برای رفع عفونت گوش از تجویزهای طب سنتی و روشهای درمانیِ خانگی است. البته میزان و چگونگی مصرف آن، باید زیر نظر متخصصان همین طب باشد. این متخصصان، خواص دیگری هم برای عسل ذکر کردهاند که در بهبود سایر مشکلات گوش نیز موثر است نظیر تسکین دردهای ناشی از زخم گوش و یا تقویت قدرت شنوایی. همچنین از ضماد روغن زیتون و عسل هم، به عنوان مرهمی برای دردهای گوش نام بردهاند. البته طبیعی بودن عسل نکتۀ ضروری و مهمی در این شیوهی درمانی است. بنابراین به خاطر قیمت پایینتر عسلهای تقلبی و مصنوعی نسبت به قیمت عسل طبیعی، نباید به سراغ این محصولات رفت؛ چون ممکن است نهتنها سودی نداشته باشند، بلکه مشکل و بیماری را نیز تشدید کنند.